112 Aina (2013)

112 Aina

2013-2015

Älskade du Cops? Tänk dig att du tar realitykänslan från den succén och parar ihop den med det bästa ur långfilmer som Kopps eller Borat. 112 Aina är humorsatsningen som på ytan liknar en dokumentär, men som i själva verket är en hysterisk drift med den svenska polisen. Serien gästas av flera stora skådespelarnamn som Jakob Eklund, Andreas Wilson och Linus Wahlgren.

I sin iver att visa upp polisens arbete från den allra bästa sidan klantar poliserna på Hjällby station ofta till det. Poliser som lånar ut vapen till allmänheten, inte upptäcker ett rån om det så sker på den pizzeria de sitter och äter på, eller en polis som hellre tar en joint än jagar buset. Nya humorserien 112 Aina blandar det bästa ur polisdokumentärer som Cops med succékomedier som Kopps i mockumentärstil.

Serien gästas av flera av Sveriges största skådespelare som Jakob Eklund, Andreas Wilson, Linus Wahlgren, Micke "Ronald Niedermann" Spreitz samt komikern och den före detta Säpoanställda Hasse Brontén. Alla spelar de en mer skruvad version av sig själva och kidnappar folk, köper sex, eller hamnar i oprovocerade slagsmål.