Akuten (2011)

Akuten

2011-2017

Aldrig förut har arbetet på en akutmottagning visats upp på ett så här närgånget vis. I dokumentärserien Akuten får tittarna följa med till King's College Hospital i London – ett av Storbritanniens mest hektiska sjukhus. Med hjälp av över 70 kameror kommer vi närmare alla de känslor som rörs upp på en akutmottagning – såväl bland patienterna som bland personalen.

Stämningen pendlar mellan det fruktansvärda, det hjärtskärande, det närmast dråpliga och komiska till det varma och fantastiska.

I varje avsnitt följer vi några av alla de personer som under en 24-timmarsperiod kommer in och behöver vård och den personal som tar hand om dem. Under 28 dagar har produktionsteamet, dygnet runt, följt varje steg som tagits på mottagningen och historierna och händelserna som berättas är otaliga och rörande.

Tittarna får se allt från stora trauman med smärta – både fysisk och mental – till mer vardagliga och ibland pinsamma åkommor. Hör historierna om hur patienterna hamnat på akuten och hur deras anhöriga hanterar situationerna.

Förutom starka öden möter vi även ett fantastiskt gäng människor som tar hand om de skadade. Under hård fysisk och psykisk press måste de leverera – varje dag, dygnet runt.