Skånefruar (2010)

Skånefruar

I Skånefruar möter vi inte fem hemmafruar som låter sig försörjas av en man och som spenderar dagarna med att plantera blommor och dekorera hemmet. Istället följer vi fem kreativa kvinnor som skapat framgångsrika karriärer, står på egna ben och som gärna låter sig smaka på de frukter livet har att erbjuda.

Nancy, Angela, Vera, Christina och Maria är alla mammor, driver egna företag, har passerat de fyrtio och älskar att bjuda på sig själva. Vi följer dem under några hektiska sommarmånader då arbetsliv förenas med midsommarfester, cocktailpartyn och familjesammankomster. Allt i Skånes underbara miljöer där det kontinentala och det svenska förenas i en skön självklarhet i sättet att leva som Jante inte lyckats sätta klorna i än.

De medverkande är:

Angela Kingberg, 40

Bor: Limhamn Civilstatus: Dejtande mot relation Familj: Mathias, 18, läser andra året på NTI gymnasiet, Emelie, 20, Sveriges yngsta b-travtränare och Vincent 2,5. Arbete: Fastighetsmäklare och egen företagare som driver en mycket framgångsrik mäklarfirma i Limham/Malmö. Intressen: Resor, umgås med vänner, nätverkande, vetenskap, shopping, mode, maglagning, vin och sport Övrigt: Jag är en tonårsmamma enligt mina barn och deras vänner. Ser positivt på saker och tycker om torr humor. Är lätt att umgås med och jag har härliga vänner och många bekanta. Jag älskar mörk choklad! Envis men snäll.

Vera Stevens, 49

Bor: Falsterbo Civilstatus: Gift med Magnus Åkerman Familj: Döttrarna Jennifer, 21, bosatt i Los Angeles och Mikaela, 23, bosatt i Stockholm, samt styvdottern Malin Åkerman, bosatt i Los Angeles. Arbete: Driver företaget Vera Velour med butik/showroom i Malmö och c:a 50 återförsäljare i Skandinavien. Planerar även att lansera klädmärket internationellt. Intressen: Inredning, inspirationsresor till storstäder och långa promenader längs stranden. Övrigt: Älskar klassisk rock musik från 60-70talet typ Jimi Hendrix, ACDC, Led Zeppelin. Laddar upp med detta i bilen på väg till jobbet från Falsterbo till Malmö.

Nancy Fadel, 48

Bor: Villa i Skanör Civilstatus: Har ett förhållande Familj: Stella, 18, går ProCivitas gymnasieskola i Malmö samt Felix, 16, A-lagsfotbollsspelare i Skanör-Falsterbo IF ProCivitas idrottsinriktning Arbete: Designintresserad entreprenör/civilekonom inom inredningsbranschen och Sverigeagent för de utländska inredningsagenturerna Kristensen:Kristensen, Polaris, Domitalia och Mat The Basics. Nancy har bott många år utomlands i Egypten, Budapest, Jamaica, Bahamas, Bermuda, London, Dubai, med fd man inom lyxhotellsbranschen. Nancy engagerade sig då ideellt och jobbade bland annat som ordförande och redaktör för SWEA International. Nancy tycker om att skriva & att fotografera och i Dubai gjorde hon många reportage om utlandssvenskarnas liv & hem. Intressen: Skidåkning, segling, tennis, konst (pappan är konstnär) och dans Övrigt: Älskar vackra kläder & skor och beundrar starka kvinnor såsom Coco Chanel, Karen Blixen & Madonna

Maria Popko, 42

Bor: Malmö Civilstatus: Särbo Familj: Barnen Alexander, 16, Nicolina, 15, och Christopher, 13, som hon har tillsamman med sin ex-man. Arbete: Driver frisörsalongkedjan Xtreme Hair verksam i Malmö, Lund och Ystad. Är dessutom huvudägare i en frisörskolan Xtreme Hair Academy AB i Lund. Intressen: Umgås med mina vänner och mina barn samt mode och shopping... skor o klänningar är en passion! Övrigt: ”Är en riktig partysessa”

Christina Nilsson, 43

Bor: Malmö Civilstatus: Singel Familj: Sonen Christoffer 19 år.
Arbete: Christina är livsstils- och dansinspiratör och driver sin verksamhet Harmonina - hälsa för kropp & själ som arrangerar kurser och hälsoresor. Christina arbetar också som programledare, föreläsare, konferencier, projektledare, statist och konsult i hälsokostbranschen. Hon är dessutom programansvarig för hälsa på MalmöTV.se samt håller kurser internationellt med egenutvecklad metod i frigörande dans. Intressen: Dans, hälsa/personlig utveckling, resa, ridning, film, musik, party och sjunger i gospelkör Övrigt: Christinas passion är att inspirera människor till nya berikande insikter, bättre hälsa och personlig framgång. Hon är en sprudlande livsnjutare, visionär och eldsjäl som brinner för att förena balansen mellan yttre och inre livsstil.