Skavlan (2009)

Skavlan

2009-2018

Efter att ha tagit Sverige med storm är talkshowvärden Fredrik Skavlan tillbaka i rutan i höst. Med start i september sänder SVT och NRK totalt 24 nya program med Fredrik Skavlan. Programmet är en unik samproduktion mellan NRK och SVT och sänds samma kväll i båda länderna.

  • Efter att ha upplevt det mottagande som den svenska publiken gav vårt program i vintras känns det plötsligt helt omöjligt att göra tv utan en massa svenskar i studion och utan att Sverige var med, säger Fredrik Skavlan .

Fram till jul spelas tolv avsnitt av Skavlan in i SVT:s studio och därefter sker inspelningen av resterande tolv avsnitt i NRK:s studio. De två studiorna är identiska och tittarna kommer inte att se någon skillnad. Redaktionen sätts ihop av några av Fredriks närmsta medarbetare från båda kanalerna och kommer att ha sin bas både i Stockholm och Oslo.

  • En bra talkshow handlar mest om det är intressanta gäster och historier med. Därför känns det fantastiskt för mig och redaktionen att kunna utvidga våra jaktmarker till två länder, säger Fredrik Skavlan.

I januari 2009 hade Fredriks talkshow Skavlan premiär på SVT och blev omedelbart en tittarsuccé med miljonpublik varje vecka. Som mest sågs Skavlan av 1 690 000 tittare. Några av de som gästade Skavlan i de åtta programmen var Göran Persson, Fredrik Reinfeldt, Stellan Skarsgård, Mona Sahlin, Marie Göranzon, Sanna Kallur, Nina Persson, Carl Bildt och Kajsa Bergqvist.