Sociala Monster (2016)

Sociala Monster

2016-2016

Möten med sociala monster och internetkändisar

Numera är sociala medier en självklar del av våra liv. Men hur påverkar vårt nya beteende oss? Vad händer i hjärnan när vi får bekräftelse på sociala medier? Och varför sprids vissa klipp, men inte andra? Det ska programledaren Jens von Reis, journalisten Andrev Walden och psykologiforskaren Armita Golkar undersöka i nya serien Sociala monster.

Vi träffar kända och mindre kända makthavare som har blivit tongivande i sociala medier. Vi tar upp problemet med fejkade kändiskonton, träffar ofrivilliga internetkändisar och reder ut vad filterbubblan innebär. Och så har vi träffat sociala monster som John Cleese och mannen bakom Påvens framgångar på sociala medier, säger Jens von Reis. Dessutom medverkar Filip och Fredrik, Sanna Lundell, Mikael Persbrandt och Kristian Luuk som försökskaniner i experiment utförda av journalisten Andrev Walden och psykologiforskaren Armita Golkar.

Vi möter också Paul ”Bear” Wasquez vars klipp ”Double Rainbow” har 47 miljoner visningar på youtube, katten Nala Cat som har tre miljoner följare på Instagram och Lisa Ekdahl som är nybörjare på Instagram och tar hjälp av en sociala medier-terapeut.